ua en ru

Досить одного пострілу з СВД, щоб знеструмити всю Луганську область, - Тука

Досить одного пострілу з СВД, щоб знеструмити всю Луганську область, - Тука Фото: Георгій Тука

Досить стрілецької зброї, щоб зупинити роботу станції і залишити всю область без електроенергії

Через особливості енергетичного постачання Луганської області та близькість електростанції до лінії розмежування на даний момент досить навіть стрілецької зброї, щоб зупинити роботу станції і залишити всю область без електроенергії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Луганська область досі залишається енергетичним островом на території України. Вона не має прямого енергетичного зв'язку з єдиними енергетичними системами держави. Крім того, станція знаходиться безпосередньо біля лінії розмежування. Єдина працююча лінія електроживлення, яка йде від станції на територію регіону, на двох або трьох ділянках безпосередньо йде по лінії розмежування. Щоб її знешкодити, достатньо одного пострілу з СВД (гвинтівка, - ред.), а потім не допускати ремонтників для виконання ремонтних робіт. І все - вся Луганська область залишається без електроенергії", - заявив Тука.

За словами Туки, щоб уникнути такої ситуації необхідно побудувати лінію електроживлення від станції "Кремінне" до з'єднання з загальною енергетичною мережею країни. Тука вказав, що на це будівництво може піти 2,5 роки.

Нагадаємо, раніше Тука розповів, чому Кабмін не припинив постачання електрики в ДНР.