ua en ru

Жодна з 5 заяв Саакашвілі не була правдивою, - КВУ

Жодна з 5 заяв Саакашвілі не була правдивою, - КВУ Фото: Міхеіл Саакашвілі

Експерти проекту "Дослівно" проаналізували інтерв’ю Саакашвілі на телеканалі NewsOne

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі оперує "неправдивою та маніпулятивною інформацією" під час своїх публічних виступів. Про це йдеться у висновку експертів проекту "Дослівно", які проаналізували інтерв’ю Саакашвілі на телеканалі "NewsOne".

Як зазначається на сторінці у Facebook Комітету виборців України, для аналізу було відібрано кілька фактів, на які спирався Саакашвілі під час виступу. З п’яти проаналізованих заяв колишнього чиновника три мали маніпулятивний характер, а ще дві виявилися неправдивими.

"Міхеіл Саакашвілі - чудовий оратор, проте у своїх промовах він завжди був схильний до перебільшення. Особливо зараз, коли він втратив свій пост в Одеській області. Популістська риторика Міхеіла Саакашвілі також обумовлена створенням нової партії та бажанням отримати більше прихильників в Україні", - заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

За даними у публікації, в рамках проекту "Дослівно" буде також проведений фактчекінг заяв інших провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, у виступах якої з 5 заяв лише 1 була правдивою, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, у якого 2 з 6 заяв мали ознаки маніпулятивності, а також народного депутата Вадима Рабіновича, у якого жодна з 5 заяв не була правдивою, зазначає КВУ.

Жодна з 5 заяв Міхеіла Саакашвілі не була правдивою, - КВУ Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Мі...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 16 січня 2017 р.