ua en ru

Одна з двох моделей "швидкої", представлених на передтендерному показі в МОЗ, вже знята з виробництва

Вчора, 24 липня під дворі Міністерства охорони здоров'я пройшов показ спецавтомобілів екстреної медичної допомоги від виробників, які планують взяти участь в майбутньому тендері. На показі були представлені автомобілі С-класу від двох виробників: ТОВ «Віді Юнікомерс» (автомобіль на базі Peugeot Boxer) і ПрАТ «НВО «Практика» (на базі Ford Transit).

Відзначимо, що ПрАТ «НВО «Практика» представило автомобіль в тій комплектації, в якій насправді не планується участь в тендері. За інформацією РБК-Україна, цей автомобіль був підготовлений ПрАТ «НВО «Практика» для Національного банку України, і тільки сама вартість автомобіля і його переробки (без урахування укомплектованого обладнання) склала майже 650 тис. грн, а з урахуванням обладнання, вартість такого автомобіля може досягати 1 млн грн.

На показі представник ПрАТ «НВО «Практика» повідомив, що вони не зможуть постачати автообілі на базі Ford, оскільки представлена модель Transit знята з виробництва, а нова модель цього автомобіля ще не пройшла реєстрацію в Україні і навряд чи пройде цього року.

За словами представника компанії Юлії Борисової, в майбутній комплектації частина обладнання буде замінено на інші аналоги. «Якщо говорити конкретно про цей автомобіль, який був представлений сьогодні, то в ньому було представлено обладнання різних марок. Так, вартість автомобіля висока, це автомобіль класу С, але в якості поставки ми плануємо, що вартість буде нижчою, враховуючи обсяги і самі можливості бюджету. Не можна сказати, що це буде унікальний автомобіль, він зроблений з усіма вимогами і стандартами. Унікальна технологія і особливість - скловолоконні панелі, що веде до мінімізації і відсутності стиків, щоб машина не розвалювалася в процесі експлуатації на наших «чудових» дорогах, щоб вона краще проходила мийку, дезінфекцію», - повідомила Юлія Борисова.

ТОВ «Віді Юнікомерс» представило свій автомобіль вже у вигляді готовому до участі в тендері. Як повідомив РБК-Україна директор компанії Олександр Кучерявін, при розробці автомобіля основними завданнями ставилися зручність і безпеку пацієнта і роботи персоналу, а також комплектація автомобіля обладнанням з сучасними технологіями для порятунку життя потерпілого.

«Наші автомобілі оснащені прийомним пристроєм Stem (Італія) та іншим обладнанням провідних європейських і світових виробників. Крім того ми обладнали автомобіль дефібрилятором з функцією контролю якості серцево-легеневої реанімації. За оцінками реаніматологів ця функція є однією з ключових чинників для забезпечення високої виживаності пацієнтів після зупинки серця», - сказав Олександр Кучерявін.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович підписав закон про зміну до держбюджету-2013, виділивши 922 млн грн на закупівлю понад 1 тис. спеціалізованих автомобілів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Торік на аналогічну закупівлю для пілотних областей вартість автомобілів була встановлена на рівні 650 тис. грн за автомобіль В-класу і 850 тис. грн - за автомобіль С-класу.