ua en ru

В Одеській області зафіксовано спалах АЧС

В Одеській області зафіксовано спалах АЧС Фото: дикий кабан

Африканська чума свиней виявлена в біоматеріалах дикого кабана

В мисливських угіддях ТОВ МТ "Південь" Кармелюківського мисливського господарства Балтського району Одеської області зареєстрували вірус африканської чуми свиней (АЧС) в біоматеріалах дикого кабана. Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"При дослідженні проб біоматеріалів, відібраних від 4 голів диких кабанів відстріляних для проведення моніторингу АЧС, в одній пробі виявлено ДНК вірусу АЧС. Звіт про результати дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (р. Київ) № 0022 83 п. м./17 від 08.04.2017", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у зазначеному мисливському господарстві налічується близько 40 голів диких кабанів. В осередку захворювання проводять заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з початку 2017 року зафіксовано 64 випадки АЧС. З 2012 року в Україні зафіксовано 211 випадків у 23 областях. Найбільшу кількість спалахів захворювання з 2012 року: Чернігівська область - 27 випадків, Одеська область - 27, Полтавська - 26, Миколаївська - 24, Харківська - 15.