ua en ru

В Одеській області зафіксували генотип вірусу, що провокує ускладнення кору

В Одеській області зафіксували генотип вірусу, що провокує ускладнення кору Фото: лікарня (УНІАН)

Генотип вірусу B3 провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення

В Одеській області зафіксовано агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul). Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передає пресс-служба одеської обласної держадміністрації.

За його словами, генотип вірусу провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення.

"Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Ми віддавали зразки у Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією складало лише 20 %. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93%. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, 1 лютого наказ про перерозподіл доз вакцини від кору на Одеську область подписали у Міністерстві охорони здоров'я України. Зокрема, Степанов зазначив, що найближчим часом 3000 доз препарату з'являться в медичних установах Одеси.

Зазначимо, що наприкінці січня Степанов знову звернувся в Міністерство охорони здоров'я з проханням забезпечити Одеську область необхідною кількістю вакцин від кору. Зараз охоплення щепленнями від цієї хвороби в регіоні досяг 93%. Для того, щоб забезпечити колективний імунітет на рівні 95% і не допустити чергового спалаху хвороби, Одеської області необхідні ще 12 тис. доз.