ua en ru

В Одеській області виявили контрабандну партію цигарок на 3 млн гривень

В Одеській області виявили контрабандну партію цигарок на 3 млн гривень Фото: вилучена партія контрафактних цигарок

У кузові вантажівки виявлено понад 16 тисяч блоків трьох марок цигарок

Правоохоронці виявили та ліквідували в Одеській області незаконний канал постачання на територію України контрафактних тютюнових виробів. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Зазначено, що поліцейські отримали інформацію про те, що на один із промтоварних ринків Одеської області направляється транспортний засіб, у якому знаходяться контрафактні тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку України.

"Проведеними заходами було виявлено та затримано автомобіль "Renault" білого кольору, в якому знаходились контрафактні тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку України, без будь-яких документів, підтверджуючих відповідність та якість продукції. Згідно з товарно-транспортною накладною, цей вантаж значився як товари народного споживання", - йдеться в повідомленні.


У поліції розповіли, що під час проведення санкціонованого обшуку зазначеного автомобіля, у кузові виявлено понад 16 тисяч блоків цигарок "Lucky Strike", "Alster", "Miles" без марок акцизного податку на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

Правоохоронці також встановили, що вказані тютюнові вироби накопичувались на окремих складських приміщеннях, із метою подальшого постачання до країн ЄС, шляхом контрабандного транзиту за підробленими супровідними документами під виглядом товарів народного споживання.

Наразі проводяться слідчі заходи зі встановлення всіх обставин вказаної події. Слідство триває.

Нагадаємо, нещодавно у пункті пропуску "Дякове" (Закарпаття) прикордонники затримали автомобіль Mercedes із дипломатичними номерами Росії при спробі нелегально провезти велику партію цигарок.