ua en ru

В Одеській області поліція розслідує можливі неправомірні дії Kadorr Group

В Одеській області поліція розслідує можливі неправомірні дії Kadorr Group Фото - U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Попередня кваліфікація правопорушення - самоправство

Слідче управління Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні №42017160000001011 з попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України. Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ (МВС) на депутатський запит Дмитра Лінька щодо можливих неправомірних дій власників та керівництва будівельної компанії Kadorr Group, скан-копію якої опублікували "Українські новини".

Зокрема, як повідомляє видання, у своєму запиті до МВС нардеп писав про те, мільйонні збитки принесла Одесі "афера" Аднана Ківана із забудови земель колишнього санаторію "Росія". Лінько зазначив, що Ківан обіцяв побудувати комплекс будівель для лікарні, при цьому в елітному районі Одеси з'явилися три 22-поверхові будинки, а також планується будівництво четвертої висотки. Саму ж лікарню побудували в іншому місці з площею значно меншою, ніж це спочатку було закріплено в угодах з міською владою, заявляв депутат.

Зазначається, що Лінько писав не тільки про можливі збитки Одесі від діяльності Аднана Ківана і його бізнес-партнера, екс-нардепа, який сьогодні переховується від українського правосуддя у Росії, Ігоря Маркова, але і про можливу екологічну катастрофу.

Політик підкреслив, що внаслідок будівництва висоток на краю обриву в цьому районі почастішали зсуви, а лінія чергового розлому може пройти як раз на території нових житлових комплексів, що несе загрозу людським життям.

Лінько у своєму запиті наполягав, щоб правоохоронці перевірили законність забудови не тільки санаторію "Росія", але санаторію "Фонтан", де "під виглядом реконструкції і будівництва дитячого реабілітаційного медичного центру європейського типу "Кадорр Груп" затіяло зведення чергового елітного житла". Така ж ситуація спостерігається на території санаторію "Нафтовик" та ім. Чувиріна, зазначав нардеп.

В Одеській області поліція розслідує можливі неправомірні дії Kadorr Group

Відповідь МВС на депутатський запит Дмитра Лінька (фото - Українські новини)

Раніше Лінько і його парламентські колеги вимагали, щоб розслідуванням займалися не тільки співробітники МВС і прокуратури, а також СБУ.