ua en ru

В Одеській області відкрили новий відділ прикордонної служби

В Одеській області відкрили новий відділ прикордонної служби Фото: прикордонники (rada.gov.ua)

На облаштування відділу прикордонної служби було витрачено близько 1,4 мільйона гривень

У суботу, 18 листопада, на українсько-молдовському кордоні в с. Малоярославець (Одеська обл.) відкрито новий відділ прикордонної служби "Малоярославець" Білгород-Дністровського загону. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

"В зоні відповідальності відділу "Малоярославець" десятки кілометрів кордону з Молдовою та автомобільний пункт пропуску. Відтепер персонал відділу буде виконувати свої обов'язки в більш комфортних умовах, а тому сподіваюся, що і з високим ступенем самовіддачі", - заявив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

За його словами, тільки на ділянці Білгород-Дністровського загону триває будівництво та реконструкція ще 6 таких лінійних підрозділів.

Він також зазначив, що сьогодні в оновленому відділі обладнаний сучасний центр управління службою, навчальні класи, місця для відпочинку персоналу та організації служби.

"Підрозділ укомплектований необхідною автомобільною та спеціальною технікою для якісної організації служби. Велику роль у розвитку даного підрозділу зіграла допомога місцевих органів виконавчої влади - яскравий приклад патріотизму та державної позиції", - додав Цигикал.

За його словами, в перспективі оновлені підрозділу відкриються і на інших ділянках українсько-молдавського кордону.

Як йдеться у повідомленні, на облаштування відділу прикордонної служби було витрачено близько 1,4 мільйона гривень. Всього в підрозділі будуть проходити службу близько 80 прикордонників.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України посилила контроль на кордоні в межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей.