ua en ru

В Одеській обл. за масові заворушення із застосуванням зброї затримано 11 осіб, - облМВС

В Одеській обл. за масові заворушення із застосуванням зброї затримано 11 осіб, - облМВС Фото: міліціонери відкрили вогонь у відповідь

Конфлікт з "тяжкими тілесними" наслідками виник на ґрунті користування пасовищем

В Одеській області сталися масові заворушення за участю невідомих озброєних осіб, при затриманні яких працівники Арцизького райвідділу міліції застосували автоматичну зброю. Про це сьогодні повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Одеській обл.

Як наголошується, 12 серпня в полі за с. Садове Арцизького району між двома місцевими жителями та приватним підприємцем виник конфлікт з приводу користування пасовищем, у ході якого останній поранив чоловіків із пристрою травматичної дії, після чого з місця події зник. У результаті інциденту поранених доставлено до місцевої районної лікарні.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Наступного дня, 13 серпня, стало відомо, що розшукуваний підприємець повернувся в село в оточенні приблизно 20 невстановлених осіб, чим викликав обурення інших односельців.

Близько 21:00 в четвер біля будинку підприємця почали збиратися місцеві жителі (близько 60 людей), які вимагали затримання войовничого сусіда.

Для врегулювання ситуації особовий склад Арцизького райвідділу міліції за тривогою прибув на місце події і оточив будинок.

Близько 00:10 14 серпня невстановлена ​​особа з боку городу домоволодіння підприємця здійснила п'ять пострілів з невстановленої вогнепальної зброї у бік співробітників міліції.

Відповідно до вимог ст.15 закону України "Про міліцію", правоохоронці змушені були здійснити постріли у бік стріляючого з автоматичної зброї АКСУ.

Незабаром після цього зібралася раніше натовп розійшлася. На місці події були затримані 11 чоловіків, яких доставили в Арцизького РВ ГУМВС. Також повідомляється, що в місцеву ЦРЛ доставлено чоловіка з вогнепальним пораненням руки і гомілки. Його особа і обставини отримання поранення встановлюються.

За фактом стрілянини під Одесою правоохоронці почали кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Розслідування справи про масові заворушення в Одеській обл. із застосуванням вогнепальної зброї, у т.ч. в напрямку співробітників міліції Арцизького райвідділу, триває.

Нагадаємо, наприкінці липня СБУ перекрила в Одеській обл. канал постачання боєприпасів із зони АТО.