ua en ru

Одеська облрада в понеділок зробить заяву щодо засудження сепаратизму в Україні

Одеська обласна рада в понеділок, 3 березня 2014 р., проведе 29-ту сесію. На її розгляд буде винесено одне питання - заява з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні та Одеській області.

Одеська обласна рада в понеділок, 3 березня 2014 р., проведе 29-ту сесію. На її розгляд буде винесено одне питання - заява з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні та Одеській області. Про це повідомила прес-служба Одеської облради.

У проекті заяви засуджуються "прояви екстремізму та спроби розколоти країну на частини-уламки", називаються неконституційними "підбурювання до заміни чи розпуску легітимних органів влади".

Згідно з повідомленням, текст заяви був обговорений представниками різних політсил на засіданні погоджувальної ради регіонального парламенту.

"Це попередній варіант, який, звичайно, може бути доопрацьований депутатами. Але його суть узгоджена представниками фракцій різних політичних сил, які входять до складу обласної ради", - заявив на брифінгу голова обласної ради Одеси Микола Тіндюк.

Крім цього, у заяві міститься заклик утриматися від погроз на адресу представників певних політичних партій та громадських організацій, а також членів їх сімей, бо подібні методи навряд чи можуть вважатися нормою в демократичній державі.

Текст заяви передбачає звернення як до Верховної Ради та Кабінету міністрів України, так і до громадських рухів та окремих громадян: до стабілізації ситуації "утриматися від проведення будь-яких масових акцій (мітингів, сходів, автопробігів тощо), які мають політичну спрямованість".

В рамках цієї пропозиції а Тіндюк через засоби масової інформації закликав всі організації та мешканців Одеської обл. не влаштовувати мітинги перед будівлею ОДА та обласної ради безпосередньо у день сесії.

"Прошу не створювати атмосферу тиску , а дозволити депутатам спокійно, у правовому полі виконати своє завдання", - зауважив голова облради.