ua en ru

Одеські моряки отримали тільки 7 з 650 квартир, побудованих Ківаном на землях Міноборони, - ЗМІ

Одеські моряки отримали тільки 7 з 650 квартир, побудованих Ківаном на землях Міноборони, - ЗМІ фото: Аднан Ківан

Одеський бізнесмен Аднан Ківан продає 654 квартири в будинках, побудованих їм на землях Міністерства оборони України, а морським офіцерам віддав тільки 7 під час урочистостей з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗСУ. Про це пише одеське видання "Західний кур'єр".

Крім того, за його даними, ці квартири розташовані в будинку, який фігурує в скандалі про нанесення Одесі шкоди в розмірі 250 мільйонів доларів.


Журналісти видання зазначили, що всі передані морякам квартири знаходяться за адресою Французький бульвар, 60. Це – територія колишнього санаторію "Росія", дозвіл на забудову якої Аднан Ківан отримав в обмін на зобов'язання побудувати для міста лікарню швидкої допомоги, йдеться в матеріалі.

"Аднан Ківан ще в 2007 році пообіцяв побудувати сім лікарень для міських потреб, а майже десять років ніяк не хоче добудувати і здати хоча б одну лікарню швидкої допомоги. Крім цього, Аднан Ківан відомий своїм наплювацьким ставленням до історії міста і його архітектури, так як будує висотки в історичному центрі Одеси, порушуючи Генплан, закон про охорону культурної спадщини, судові заборони, а також приписи ДАБК і Мінкульту", - пише видання.

Нагадаємо, на думку авторів іншого розслідування, землі колишнього санаторію "Росія" було заборонено передавати у приватну власність і використовувати в будь-яких інших (крім оздоровчих) цілей, включаючи проживання людей, але завдяки "афері" із зміною їх цільового призначення Аднан Ківан зміг побудувати там кілька житлових і офісних будівель, а місто втратило 15 гектарів особливо цінних земель. Автори відзначають, що від діяльності Аднана Кивана одеський бюджет в результаті втратив не менше 250 мільйонів доларів, а інвестиційні зобов'язання бізнесмена не виконані й досі.