ua en ru

Одеські депутати мають намір домогтися від компанії "Кадорр" будівництва обіцяного дитсадка

Одеські депутати мають намір домогтися від компанії "Кадорр" будівництва обіцяного дитсадка Фото: "Кадорр" може втратити звання будівельного монополіста в Одесі

найближчим часом профільні департаменти міськради планують переглянути всі договори із забудовниками і розірвати співпрацю з тими, хто не виконує своїх інвестиційних зобов'язань. Про це розповів депутат Одеської міськради Олег Бриндак.

"Міська влада в особі мера Геннадія Труханова обстоює принципово жорстку позицію з приводу забудови міських територій. Ми будемо вимагати від недобросовісних забудовників, щоб вони виконували свої зобов'язання і платили офіційні податки у міський бюджет. Компанії, які працюють в Одесі, повинні будувати не тільки свій бізнес, але і соціальні об'єкти. Першою резонансною справою щодо цього стала справа про будівництво лікарні швидкої допомоги. У 2011 році забудовника зобов'язали переукласти договір і підтвердити свої зобов'язання щодо будівництва медустанови. Найближчим часом будівельні роботи в лікарні силами міста будуть завершені, і вона буде здана в експлуатацію. І це не єдиний випадок з цим забудовником. Ми заявляємо про те, що діяльність таких недобросовісних забудовників буде припинятися в правовому полі, з ними буде розриватися договір, і через суд буде вирішуватися питання про виконання ними зазначених зобов'язань. Ми стояли і будемо стояти на сторожі порядку, і працювати на благо одеситів", — зазначив він.

За словами Олега Брындака, на сьогоднішній день кількість житлових будинків у місті зростає, а дитсадків, шкіл та спортивних центрів більше не стає, в той час як у черзі на отримання путівок у дошкільні заклади знаходяться понад 13 тисяч дітей. Причина цього криється в порушенні деякими забудовниками договірних зобов'язань. Так, по сусідству з новими висотками з'являється все що завгодно, крім запроектованих дитсадків.

"У 2012 році міськрада звернулася будівельна компанія "Кадорр" — власник будівлі колишнього дитсадка по вул. Малиновського, 16/1 — з проханням дати дозвіл на забудову ділянки площею 1,7 гектара житловими будинками. Міськрада пішов назустріч забудовнику з однією умовою — на цій ділянці, у тому числі, повинен бути побудований сучасний дитсадок. Відповідні документи були підписані, проект, в якому чітко було зазначено будівництво дитсадка, розроблений. На сьогоднішній день на місці, де повинен був бути побудований дитсадок, розташовані криті паркування. Місто буде домагатися того, щоб інвестор виконав свої зобов'язання", — підкреслив депутат Одеської міськради Олександр Матвєєв.

найближчим часом, за словами Олега Брындака, профільні підрозділи міськради планують провести робочу нараду з усіма забудовниками для обговорення перспектив подальшого співробітництва. В рамках цієї зустрічі планується проаналізувати більшість договірних угод з інвесторами. З тими, хто ігнорує свої зобов'язання, договори будуть розірвані. Дане питання депутати фракції "Довіряй справах" мають намір винести на розгляд найближчої сесії Одеської міськради, яка запланована на 30 червня.