ua en ru

Одеська ОДА подасть у суд на облраду через бюджет-2017

Одеська ОДА подасть у суд на облраду через бюджет-2017 Фото: в. о. губернатора Одеської області Соломія Бобровська повідомила про плани подати в суд на облраду

В обладміністрації заявляють, що поправки бюджетної комісії не були узгоджені

Керівництво Одеської облдержадміністрації має намір скасувати через суд проект бюджету області на 2017 рік та низку інших рішень, ухвалених 23 грудня на сесії Одеської обласної ради. Про це заявила в. о. губернатора Одеської області Соломія Бобровська, передає місцеве видання "Таймер".

"Кожне друге питання, ухвалене на сесії, незаконне, оскыльки не узгоджене ні з обладміністрацією, ні з профільними департаментами", - підкреслила Бобровська.

Найбільш кричущою, на її думку, є ситуація навколо затвердження бюджету області на 2017-й рік, поправки до якого бюджетна комісія розробила вночі, попередньої сесії.

"Бюджетна комісія не спромоглася подати ОДА та профільному департаменту свій висновок. Поправки роздали перед голосуванням за бюджет", - зазначила в. о. губернатора.

Одеська область може залишитися без бюджету

Директор департаменту фінансів Одеської ОДА Марина Зінченко додала, що напередодні сесії бюджетна комісія погодила внесення поправок в проект, які не були схвалені адміністрацією.

Вона уточнила, що в цих поправках рада розподілила залишок бюджету розвитку 2016 року (близько 300 млн гривень) на свій розсуд, без погодження з ОДА.

Зінченко не виключає, що Одеська область може залишитися без бюджету на наступний рік.

"Ми вийдемо в клінч, коли ми за фактом може не будемо мати бюджету на 2017 рік. Ми ухвалимо розпорядження до врегулювання цього питання. Будемо подавати у суд", - сказала вона.

Нагадаємо, як стало відомо 20 грудня, у конкурсі на посаду голови Одеської ОДА переміг директор державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" Максим Степанов.