ua en ru

Одесити вимагають від бізнесмена Ківана завершення будівництва лікарні швидкої допомоги

Одесити вимагають від бізнесмена Ківана завершення будівництва лікарні швидкої допомоги Джерело фото - видання "Апостроф"

В Одесі біля недобудованої будівлі міської лікарні швидкої допомоги одесити організували "театралізоване шоу". Активісти вимагали від забудовника - сирійського бізнесмена Аднана Кивана - добудувати лікарню і передати її у користування міста, повідомляє "Апостроф".

Так, за даними видання, на імпровізовану сцену люди винесли на носилках хворого, який нібито помер, так і не дочекавшись надання медичної допомоги. Акція проходила під гаслами "Від Кадорра чекати лікарню - легше відразу застрелитися", "Ні лікарні - повернути санаторій", "Бог аферистові - не помічник".


"Горе-меценат Аднан Ківан обіцяв вчасно добудувати лікарню швидкої допомоги. Це його інвестиційні зобов'язання перед містом і одеситами за ті житлові об'єкти, які він вже налаштував в Одесі за останні кілька років. В тому числі, і за землю колишнього санаторію "Росія", яку він отримав взамін будівництва медустанови... Більш того, Ківан обіцяв, що здравниця буде обладнана сучасною технікою. Він піарився на цій темі під гаслом "подарунок місту". У підсумку ми бачимо, що в Одесі добудовується майже його тридцята висотка - Перлина, а одесити, як і раніше чекають обіцяного. Ківан постійно скорочує свої інвестиційні зобов'язання. Нехай тоді поверне санаторій "Росія", раз він не відповідає за свої слова", - заявив організатор акції, громадський діяч В'ячеслав Азаров.

Видання зазначає, що після акції одесити підготували звернення на ім'я мера Одеси Геннадія Труханова з вимогою заблокувати будівництво об'єктів Аднана Ківана в місті, а також через суд заарештувати його майно до тих пір, поки він до кінця не виконає свої інвестиційні зобов'язання.