ua en ru

В Одесі співробітники банку завдали збитки ФГВФО на 4,7 млрд грн

В Одесі співробітники банку завдали збитки ФГВФО на 4,7 млрд грн

В Одесі співробітники комерційного банку завдали збитки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на суму 4 млрд 665 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Одеській області викрили факт зловживання посадовими особами одного з комерційних банків Одеси. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що банківські службовці, використовуючи своє службове становище, всупереч вимогам Національного банку України, з порушенням нормативно-правових актів, достроково повернули інвесторам кошти, що призвело до зменшення капіталу та суттєвого погіршення стану ліквідності банку. Також правопорушники привласнили грошові кошти, призначені на поставку програмного забезпечення банку.

"Своїми діями вони завдали матеріальної шкоди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 4 мільярда 665 мільйонів гривень", - повідомили в міліції.

З метою підтвердження злочинної діяльності керівництва 16 березня 2015 р. в приміщенні банку були проведені обшуки.

Нагадаємо, в листопаді 2014 р. СБУ порушила справу за фактом розкрадання з "Ощадбанку" 700 млн грн.