ua en ru

В Одесі СБУ припинила масштабне виробництво фальсифікованих ліків

В Одесі СБУ припинила масштабне виробництво фальсифікованих ліків Фото: вилучені фальсифіковані ліки

На складах ділків правоохоронці виявили незаконно ввезені в Україну ліки виробництва РФ

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією припинили в Одесі масштабне виробництво та реалізацію фальсифікованих ліків. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема правоохоронці встановили, що організатори нелегального бізнесу виготовляли підроблені медикаменти широкого спектру в одному зі складських приміщень Одеси.

"Виробництво і фасування продукції відбувалося в антисанітарних умовах. Ділки збували фальсифікат на території регіону через власну та інші аптекарські мережі, частину підроблених ліків реалізовували в інших областях України. За попередніми оцінками, зловмисники встигли продати фальсифікованих препаратів на понад 30 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що під час обшуків на нелегальному виробництві, в офісах ділків та аптечних мережах оперативники спецслужби вилучили підроблені лікарські засоби на більше ніж 5 млн гривень.

altaltaltalt
Фото: фальсифіковані медикаменти в Одесі

"На складах співробітники СБУ також виявили незаконно ввезені в Україну ліки російського виробництва, в організаторів вилучено "чорну" бухгалтерію, яка свідчить про реалізацію фальсифікованих препаратів. Наразі відбуваються невідкладні дії для вилучення з аптечних мереж контрафактних ліків", - доповіли у відомстві.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.

Нагадаємо, 1 квітня 2017 року в Україні стартувала програма отримання безкоштовних ліків в аптеках.