ua en ru

В Одесі поліція затримала іноземця, який продавав українок в рабство

В Одесі поліція затримала іноземця, який продавав українок в рабство Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Іноземець підшукував громадянок України й обіцяв високооплачувану роботу за кордоном

Поліція затримала іноземця, який відшукував громадянок України та обіцяв високооплачувану роботу за кордоном, однак по прибуттю в чужу країну вони потрапляли до сексуального рабства. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Працівники управління боротьби зі злочинами пов'язанними з торгівлею людьми в Одеській області разом з прокуратурою регіону затримали зловмисника в міжнародному аеропорті, коли той намагався вивезти двох українок до Китаю.

Іноземець підшукував жінок, що знаходились у важкому матеріальному стані й пропонував їм високооплачувану роботу з оплатою в 12 тисяч доларів США на місяць. Також він обіцяв хороші умови праці, безплатне харчування й проживання. Для входження у довіру потенційних жертв, зловмисник оплачував витрати на оформлення необхідних виїздів за кордон на умовах того, що ці затрати будуть відраховані з майбутньої зарплати.

У чоловіка поліцейські вилучила гроші, проїзні документи, а також телефони, які дозволяють довести причетність затриманого до цього злочину.

В даний час проводяться слідчі дії. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

В Одесі поліція затримала іноземця, який продавав українок в рабство
В Одесі поліція затримала іноземця, який продавав українок в рабство

Фото: затримання зловмисника (od.npu.gov.ua)

Нагадаємо, у Миколаївській області затримали псевдополіцейського, який вимагав гроші у водіїв. Коли правоохоронці перевірили інформацію, виявилося, що на трасі під виглядом працівника поліції діяв аферист з двома військовослужбовцями.