ua en ru

Черговий російський "гумконвой" перетнув кордон

Черговий російський "гумконвой" перетнув кордон Фото: "гумконвой" РФ

Це вже 32 "гуманітарний конвой" РФ

Черговий російський "гуманітарний конвой" (32 за рахунком) для мешканців Донбасу перетнув українсько-російський кордон. Про це повідомляє прес-служба МНС Росії.

Відзначається, що колона складається з понад 100 автомобілів. За даними російського МНС вантажівки доставлять на Донбас понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, Серед яких продовольство, книги, канцтовари, а також понад 55 тонн медикаментів.

Нагадаємо, 31 російський "гумконвой" прибув на Донбас 25 червня 2015 р. У ДПС України розповіли про традиційне порушення "гумконвоем" РФ міжнародних норм. Комітет Червоного Хреста участі в оформленні не брав, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

При цьому навіть візуальне спостереження вантажу "гумконвоев" вдається здійснити не завжди. Зокрема, 30-й з них українським прикордонникам не вдалося оглянути, ні проконтролювати яким-небудь іншим чином.

У той же час раніше повідомлялося, що в одному з "гумконвоев", 29-м за рахунком, українські прикордонники знайшли військові шоломи.

"Під час візуального огляду представники української міжвідомчої групи в одному з автомобілів спостерігала вантаж негуманітарного характеру, а саме - військові шоломи, упаковані в мішки", - зазначив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Нагадаємо також, що Російська Федерація почала спрямовувати свої "гумконвои" на підконтрольну бойовикам територію України з 22 серпня 2014 р.