ua en ru

Черговий раунд торговельних переговорів США та Китаю розпочався у Пекіні

Черговий раунд торговельних переговорів США та Китаю розпочався у Пекіні Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Переговори на даний час відбуваються на рівні експертів

У китайській столиці Пекіні розпочався черговий раунд торговельних переговорів Сполучених Штатів Америки та КНР, на яких планують укласти нову торговельну угоду між країнами та закінчити торговельну війну. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Громадське".

Вказано, що переговори зараз проходять на рівні експертів, а 14-15 лютого до них долучиться глава Міністерства фінансів Сполучених Штатів Стівен Мнучин та віце-прем’єр-міністр Державної ради Китаю Лю Хе.

Зазначимо, що попередній раунд переговорів між США та КНР відбувся 30-31 січня у Вашингтоні. Однак за його підсумками остаточну угоду не уклали.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп і лідер Китаю Сі Цзіньпін можуть провести зустріч у в'єтнамському Дананзе у період з 27 по 28 лютого.

Як писало РБК-Україна раніше, Трамп заявив, що торговельна угода з Китаєм не буде підписана, поки він не проведе зустріч з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Підкреслимо, якщо торговельні переговори між Пекіном і Вашингтоном не будуть завершені до 1 березня, то Сполучені Штати Америки підвищать мита на китайські товари.