ua en ru

Чергове засідання комітету з економічного співробітництва Росії і України пройде в Москві в квітні 2010 р.

Чергове засідання комітету з економічного співробітництва РФ і України пройде в Москві в квітні 2010 р., повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

В.Путін відзначив, що даний формат активно використовуватиметься для обговорення і просування конкретних великих сумісних проектів.

В.Путін відзначив, що під впливом кризи товарообіг між двома країнами знизився більш, ніж на 40%, при цьому скорочення відбулося практично по всьому спектру товарів. "Очевидно, свою роль в цьому зіграли і політичні події на Україні, абсурдні спроби відгородитися від Росії, порушити десятиліттями ділові зв'язки, що склалися", - сказав В.Путін. На його думку, загальне завдання Россі і України - швидко виправити ситуацію і повернути відношення на траекторію стійкого зростання, в повному обсязі використовувати переваги кооперації, запустити дійсно крупні стратегічні сумісні проекти. Він відзначив, що мова йде про співпрацю в енергетиці, металургії, хімії, нафтохімії, телекомунікаціях і АПК.