ua en ru

Оскарження закону про реінтеграцію Донбасу в КСУ триватиме рік

Оскарження закону про реінтеграцію Донбасу в КСУ триватиме рік Фото: Іван Винник (УНІАН)

КСУ доведеться розібратися з цілим пакетом документів до закону "Про деокупації Донбасу"

Розгляд закону "Про реінтеграцію Донбасу" в Конституційному суді України триватиме близько одного року. Про це розповів секретар комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенко" Іван Винник, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, зараз немає підстав для скасування закону "Про деокупацію Донбасу".

"Німченко зібрав цілий пакет документів для конституційного подання для скасування закону "Про деокупацію Донбасу". У короткостроковій перспективі - це тривалий період розгляду. Він триватиме як мінімум рік. Матеріалів тільки на 850 сторінок підготував комітет на вимогу апарату ВР, куди звернувся Німченко для того щоб оскаржити через Конституційний суд закон "Про деокупації Донбасу", - розповів Винник.

За його словами, в комітеті з Нацбезпеки є впевненість, що КСУ буде займати позицію Верховної ради.

"Ми максимально дотримувалися всіх вимог регламенту під час розгляду. Тому комітет спокійно себе почуває. Ми думаємо, що Конституційний суд стане на бік Верховної ради", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, лідери нормандської четвірки в ході переговорів "дотиснули" президента Росії Володимира Путіна, щоб він схвалив заяву про перемир'я на Донбасі. Про це заявив президент України Петро Порошенко