ua en ru

Обсяги кредитування під заставу авто продовжують зростати

Все більше людей, які вирішують фінансові проблеми за допомогою позикових коштів, воліють банківському кредитуванню позики в ломбардах під заставу автомобілів.

Все більше людей, які вирішують фінансові проблеми за допомогою позикових коштів, воліють банківському кредитуванню позики в ломбардах під заставу автомобілів. На думку багатьох позичальників, співпраця з небанківськими фінансовими установами пов'язане з меншими клопотами і витратами. З чим це пов'язано? Спробуємо розібратися.

Процентні ставки по ломбардних кредитах

Така фінансова установа, як автоломбард, заробляє на відсотках, що сплачуються клієнтами за користування кредитними коштами. Однак ломбарди не прагнуть максимізувати свої прибутки за рахунок встановлення завищених процентних ставок, як це роблять багато банків. Працюючи в умовах досить серйозної конкуренції, великі ломбарди, навпаки, намагаються зробити свої продукти як можна більш прийнятними за ціною, а, значить, привабливими для клієнтів. Ось чому брати в борг у ломбарді сьогодні найчастіше виявляється більш вигідно, ніж кредитуватися в банківських кредитно-фінансових установах. Ломбарди можуть запропонувати настільки ж солідні суми, як і банки, але під менший відсоток. Ступінь покриття ризиків тут більше, тому ломбарди можуть дозволити собі низький рівень процентних ставок. У будь-якому випадку вартість заставного майна (авто) на порядок вище суми виданого його власнику кредиту.

Процедура і строки отримання позики

Бюрократична система більшості банків відома багатьом. Особливо це відноситься до великих фінансово-кредитним установам з роздутим штатом персоналу, з численними рівнями управління. Для того, щоб кредитна заявка була розглянута, часом доводиться чекати кілька днів, а то й тижнів. Зрозуміло, що ні про яку терміновості тут мови не йде. До того ж, для того, щоб претендувати на отримання кредиту в банку, необхідно грунтовно підготуватися в плані збору документів. Банку для прийняття позитивного рішення необхідно достатньо документальних доказів платоспроможності позичальника. У той же самий час ломбардам достатньо того, що позичальники залишають в заставу свої автомобілі, і ніяких додаткових вимог до них не висувається. Тому і процедура отримання кредиту в таких організаціях, як, наприклад, www.autozaim.com, займає рекордно короткий час. Оформлення документів і видача готівки може бути здійснена протягом півгодини з моменту звернення позичальника в ломбард.