ua en ru

Обов'язки віце-прем'єра з гуманітарних питань розподілено між іншими віце-прем'єрами

Уряд відмовився від планів знайти заміну звільненому віце-прем'єрові з гуманітарних питань Володимиру Семиноженку. Його повноваження розподілено між іншими віце-прем'єрами і міністром Кабінету міністрів. Про це повідомляє "Комерсант-Україна", посилаючись на урядове розпорядження "Про визначення питань, що відносяться до компетенції першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів і міністра Кабінету міністрів" із внесеними 19 липня ц.р. змінами, яке вчора було опубліковано на сайті уряду.

Скасування посади відповідального за гуманітарну політику держави посадовця в опозиції вважають "дуже і дуже небезпечною" тенденцією.

Водночас В.Семиноженко заявив виданню, що нічого незрозумілого в такому розподілі повноважень немає.

Коло обов'язків віце-прем'єра із гуманітарних питань було досить широким - він курирував 16 сфер, зокрема, охорону здоров'я, освіту і питання мовної політики.

Тепер же перший віце-прем'єр Андрій Клюєв відповідатиме за питання науково-технічної політики, інтелектуальної власності і дотримання законодавства про працю.

Віце-прем'єрові Борису Колеснікову доручено зайнятися міжконфесійними і міжнаціональними відносинами, культурою, захистом суспільної моралі і державною мовною політикою. Слід зазначити, що цією ж постановою Б.Колеснікова звільнили від курування питань, пов'язаних із розвитком лісового і водного господарств, діяльністю ЗМІ та розвитку інформаційної сфери.

Нові напрями роботи з'явилися у віце-прем'єра Володимира Сівковича - тепер він опікуватиметься не тільки питаннями національної безпеки, але й контролем за обігом наркотичних засобів, а також питаннями добродійності та гуманітарної допомоги.

У веденні віце-прем'єра Віктора Слаути опинилися лісове і водне господарства, а також регулювання земельних відносин.

Віце-прем'єр Віктор Тихонов відповідатиме за питання освіти, соціальної політики і охорони здоров'я.

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко опікуватиметься питаннями зайнятості населення і трудової міграції.

Весь медіаблок, включаючи питання взаємодії органів влади з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, від Б.Колеснікова перейшов до міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова. Він також опікуватиметься роботою архівів, видавничою справою і питаннями побудови цивільного суспільства.

В.Семиноженко, який зараз очолює Держкомітет з питань науки, інновацій і інформатизації, "з розумінням" сприйняв звістку про те, що гуманітарні сфери курируватимуть різні люди. "Якихось аномальних, нез'ясовних речей у такому розподілі немає. Думаю, потрібно переходити до того, щоб кожен міністр повною мірою, а не ховаючись за фігурою віце-прем'єра, відповідав за свою діяльність", - заявив він виданню.