ua en ru

Оголошені підозри 4 учасників зіткнень під верховною Радою, - Шокін

Оголошені підозри 4 учасників зіткнень під верховною Радою, - Шокін Фото: Віктор Шокін

Нові дані дозволяють кваліфікувати події як теракт

Оголошені підозри чотирьом учасникам зіткнень під Верховною Радою України. Про це на зустрічі силовиків з Президентом України Петром Порошенко повідомив генеральний прокурор Віктор Шокін, передає прес-служба Президента.

"Вже є 4 особи, яким оголошено підозри. Ще багатьом учасникам будуть оголошені підозри сьогодні-завтра", - цитує прес-служба глави держави слова Шокіна.

Він також висловив переконання, що "скоро всі дізнаються і замовників, і організаторів, і виконавців цих злочинів".

Крім того, за інформацією генерального прокурора, спільна слідча група з сутичок під Радою отримала додаткові дані, які дозволяють кваліфікувати вчорашні дії зловмисників біля парламенту як підготовку, організацію та проведення терористичного акту. Він також запевнив, що слідство має завершитися в найкоротші терміни.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. В результаті подій під Радою загинуло вже 3 бійця Нацгвардії, поранено близько 140 осіб. Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.