ua en ru

Оголошений у розшук Сергій Клюєв зберіг депутатські пільги

Оголошений у розшук Сергій Клюєв зберіг депутатські пільги Фото: Сергій Клюєв залишається українським нардепом

Клюєв не припинив депутатські повноваження у встановленому законом порядку

Народному депутату Сергію Клюєву не нараховується заробітна плата, але він має право на всі пільги, передбачені законом "Про статус народного депутата України". Такий висновок можна зробити з відповіді керуючого справами апарату Верховної Ради Володимира Кістіона на запит журналіста Валерія Калниша.

"Згідно табелів обліку відпрацьованого часу народними депутатами – членами Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, поданих Комітетом, з червня 2015 року і до цього часу народному депутату України Клюєву С. П. не зазначено жодного робочого дня. Таким чином, заробітна плата за цей період йому не нараховувалася", – йдеться у відповіді Кістіона.


Нагадаємо, 3 червня 2015 Верховна Рада дала згоду на зняття з Сергія Клюєва депутатської недоторканності. Тим самим парламент задовольнив подання Генеральної прокуратури, яка підозрює депутата в тому, що в період 2007 року Андрій і Сергій Клюєви "шляхом обману та зловживаючи довірою, заволоділи акціями заводу - відкритого акціонерного товариства "Завод напівпровідників"". У той же час справу не було завершено, Сергій Клюєв зберіг депутатський мандат, але залишив територію України. Наразі місце його перебування невідоме.

Залишаючись народним депутатом Сергій Клюєв також зберіг за собою і пільги, передбачені законом про статус народного депутата.

"Оскільки народний депутат України Клюєв С. П. не припинив у визначеному Законом України "Про статус народного депутата України" порядку свої депутатські повноваження, він має право і може користуватися гарантіями, визначеними цим Законом", - йдеться у відповіді на журналістський запит.

Відзначимо, що крім спеціального режиму нарахування пенсії, депутату також гарантується безоплатне медичне обслуговування (ст. 22 п. 13), оплата всіх видів транспорту (ст. 23. п. 2) і персональний автомобіль з автопарку парламенту (ст. 23 п. 8). У теж час як випливає з відповіді управління справами парламенту "з червня 2015 року будь-які кошти для реалізації Клюєвим. С. П. зазначених прав і гарантій не нараховувалися".

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Ставицького і братів Клюєвих.

Також прочитайте найпопулярніші новини України і світу за 4 квітня в нашому дайджесті.