ua en ru

Оголошено конкурс на посаду директора агентства з розшуку та управління активами

Оголошено конкурс на посаду директора агентства з розшуку та управління активами Фото: Стартував конкурс на посаду директора агентства з розшуку та управління активами

Документи будуть прийматися з 19 липня по 3 серпня 2016 року

У п'ятницю конкурсна комісія по обранню голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, оголосила конкурс на посаду голови Нацагентства. Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

За інформацією конкурсної комісії, відбирати кандидатів будуть до середини вересня, а сам конкурс буде проходити в два етапи: тестування та співбесіда. Фінальне рішення про те, хто буде керувати заарештованим і конфіскованим майном корупціонерів та інших злочинців, комісія планує ухвалити 16 вересня.


"Перший крок для запуску роботи Агентства зроблений. Майбутньому директору доведеться вирішувати проблему повернення корупційних та інших злочинних активів. Агентство за запитом правоохоронних органів буде здійснювати пошук активів, як в Україні, так і за кордоном, вести реєстр арештованого та конфіскованого майна, управляти таким майном прозорим і прибутковим для держави способом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, кандидат на посаду голови Нацагентства з повернення активів повинен володіти державною мовою і мати українське громадянство, не бути судимим і пройти спеціальну і майнову перевірку - подати декларацію про доходи і витрати за останній рік.

Нагадаємо, українська сторона спільно з Канадою планують підписати угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) в Києві.