ua en ru

Обвинувачений у корупції Вільяр пішов з посади віце-президента УЄФА

Обвинувачений у корупції Вільяр пішов з посади віце-президента УЄФА Фото: Анхель Марія Вільяр (UEFA.com)

Президент організації Чеферін прийняв його відставку

Президент Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Анхель Марія Вільяр, який раніше був заарештований через звинувачення в корупції, подав у відставку з посади віце-президента УЄФА. Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією агентства, президент УЄФА Олександр Чеферін прийняв відставку. Вільяр також є віце-президентом ФІФА. Поки невідомо, чи збереже він цю посаду після звинувачень з боку іспанського суду.

Чиновник перебуває під вартою на період проведення розслідування і судового процесу.

Вільяр, його син Горка і ще два чиновника були заарештовані за підозрою в корупції. Цивільна гвардія Іспанії провела обшук в офісі футбольної федерації.

Метою обшуку була перевірка даних про нанесення збитку організації з боку керівництва, а також про корупцію під час обрання Вільяра на другий президентський термін у федерації. Загальний збиток від діяльності чиновників оцінюється в 45 млн євро.

Анхель Марія Вільяр очолює Ведерацию футболу Іспанії з 1988 року, понад 20 років обіймає посади віце-президента ФІФА та УЄФА. У травні-вересні 2016 року він виконував обов'язки глави УЄФА.

Нагадаємо, президент Королівської іспанської футбольної федерації Анхель Марія Вільяр і віце-президент організації Хуан Падрон дискваліфіковані на один рік.