ua en ru

ОБ звинуватив Луценка в порушенні резолюції ПАРЄ

ОБ звинуватив Луценка в порушенні резолюції ПАРЄ В ОБ відреагували на заяви Луценка

"Опоблок" вимагає припинити політрепресії

"Опозиційний блок" (ОБ) звинуватив генерального прокурора Юрія Луценка в порушенні резолюції ПАРЄ через його заяви щодо депутатів від "Опоблоку". Про це йдеться в заяві прес-служби ОБ, опублікованій на сайті політсили.

"Опозиційний блок" протестує проти погроз генерального прокурора Луценка на адресу депутатів нашої фракції Вадима Новинського і Нестора Шуфрича. Ми звертаємось до посольств демократичних країн і міжнародних організацій із закликом дати оцінку черговому факту політичних репресій проти опозиції та вимагати їх припинення", - йдеться в повідомленні.

В "Опоблоці" підкреслили, що Парламентська асамблея Ради Європи у своїй січневій резолюції "відзначила факт переслідування опозиції в Україні та вимагає від влади припинити політичні репресії". "Сьогоднішня заява генпрокурора, спрямована проти депутатів від "Опозиційного блоку", – це пряме порушення резолюції ПАРЄ", - додали в політсилі.

"Ми закликаємо міжнародні організації дати оцінку українській владі, що не виконує свої міжнародні зобов'язання, і вимагати припинити політичних репресій в Україні. У разі, якщо влада не зупинить переслідування опозиції, необхідно ініціювати призупинення членства представників провладних фракцій у ПАРЄ до того моменту, поки її резолюція не буде виконана", - резюмували у "Опоблоці".