ua en ru

Звинувачення проти Онищенка навряд чи будуть переведені в правове поле, - політолог

Звинувачення проти Онищенка навряд чи будуть переведені в правове поле, - політолог Фото: Олександр Онищенко

Звинувачення проти народного депутата України Олександра Онищенка навряд чи будуть переведені в правове поле. Таку думку в ефірі радіостанції "Голос Столиці" висловив політолог Кирило Молчанов.

"Я дуже скептично до цього ставлюся, тому що казус Мосійчука показав, що зняття недоторканності може привести до миттєвого арешту прямо в будівлі ВР. З урахуванням того, що коаліції як такої немає, без залучення голосів "Опоблоку" чи когось з опозиції неможливо буде зібрати голоси для зняття недоторканності. А опозиція розуміє: якщо сьогодні вони будуть голосувати за зняття з Онищенка недоторканності, завтра її можуть вже знімати і з них", - пояснив Молчанов.


Швидше за все, припускає він, це взагалі робиться владою для того, щоб намагатися тиснути на його групу "Воля народу", щоб вона була більш поступливою при голосуванні за провладні законопроекти.

"З іншого боку, це спосіб, напевно, отримати якусь фінансову винагороду від Онищенка, щоб цю кримінальну справу проти нього прикрили; або просто взяти його цей газовий бізнес", - припускає політолог.

Відповідаючи на запитання, чому справа Онищенка виникла саме зараз, Кирило Молчанов пов'язав це з призначенням нового генпрокурора.

"Для Луценка важливо продемонструвати якісь перші досягнення на своїй посаді, щоб показати суспільству, що він більш ефективний, ніж його "попередник". Це може бути піар-інформаційним відволіканням уваги від якихось інших, більш нагальних економічних проблем в Україні. Тому це танці з бубнами, які навряд чи будуть реалізовані в правовому полі", - зробив висновок політолог Кирило Молчанов.