ua en ru

Звинувачення проти Кернеса передано в суд, - ГПУ

Звинувачення проти Кернеса передано в суд, - ГПУ Мер Харкова Геннадій Кернес

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передала в суд кримінальну справу щодо мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

"Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою Харківського міського голови Р. Кернеса і його охоронців Ст. Блинника і Є. Смицкого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 КК України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили кореспонденту РБК-Україна джерела в прокуратурі Харківської області, справа може слухатися у Вищому спеціалізованому суді України (Київ р.). Адвокат мера Олександр Гунченко від коментарів утримався. Зазначимо, захист Кернеса вважає, що суд по його справі повинен пройти в Харкові.

Нагадаємо, 2 березня 2015 р. ГПУ оголосила Кернесу про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про закінчення досудового розслідування.

Зазначимо, захист Кернеса вважає, що суд по його справі повинен пройти в Харкові.