ua en ru

Обвал шахти у Львівській області: Кабмін створив комісію з розслідування обставин

Обвал шахти у Львівській області: Кабмін створив комісію з розслідування обставин Фото: Кабмін створив комісію з розслідування обвалу шахти у Львівській області

З обвалу шахти у Львівській області комісія повинна перевірити зокрема дотримання техніки безпеки

Кабінет Міністрів України створив спеціальну комісію з розслідування обставин обвалу шахти "Степова" у Львівській області. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вона (космисия - ред.) повинна в першу чергу перевірити порядок проведення робіт, дотримання техніки безпеки чи заважало виконати це в повному обсязі", - заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Також Зубко повідомив, що, за попередньою інформацією, обладнання на шахті працювало нормально, проте на об'єкті вже кілька років фіксувався високий рівень травматизму. Віце-прем'єр запропонував створити додаткову урядову комісію з перевірки подібних фактів в інших державних шахтах.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що сім'ям загиблих під час обвалу шахти у Львівській області виділили по 0,5 млн гривень.