ua en ru

Облаштування газопроводу до Геніческа може коштувати 220-240 млн гривень, - Кістіон

Облаштування газопроводу до Геніческа може коштувати 220-240 млн гривень, - Кістіон Фото: Кістіон розповів, у скільки обійдеться облаштування газопроводу в Генічеськ

Реальне виконання робіт має розпочатися орієнтовно у травні

Орієнтовна вартість облаштування газопроводу до міста Геніческ складає 220-240 мільйонів гривень. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняте кінцеве рішення по облаштуванню і виконанню робіт додаткового вводу з міста Нова Асканія до Геніческа з під’єднанням двох населених пунктів на шляху", - заявив Кістіон.

За його словами, до кінця березня має бути напрацьована кошторисна документація проекту. Реальне виконання робіт має розпочатися орієнтовно у травні.

"Орієнтовна вартість по прорахунках та облаштуванню даного газопроводу складає 220-240 мільйонів, але кінцева вартість буде встановлена проектно-кошторисною документацією", - зазначив віце-прем’єр.

Нагадаємо, у січні в Генічеську в результаті падіння тиску в газопроводі сотні абонентів залишилися без газу.

У листопаді президент Росії Володимир Путін знову розпорядився забезпечити поставки газу в український Генічеськ. Повідомлялося, що самопроголошений "глава Криму" Сергій Аксьонов заявив Путіну про те, що жителі Генічеська та Генічеського району нібито знову попросили Росію про постачання природного газу, і назвав ситуацію в прикордонних з Кримом районах "близькою до гуманітарної катастрофи".