ua en ru

Обстріли Авдіївки: Порошенко назвав те, що відбувається "варварством"

Обстріли Авдіївки: Порошенко назвав те, що відбувається "варварством" Фото: Порошенко прокоментував обстріли Авдіївки

РФ відмовилась реагувати на запити української сторони і ОБСЄ щодо обстрілів Авдіївки

Президент Петро Порошенко назвав обстріли Авдіївки Донецької області "варварством". Про це голова держави заявив під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає Еспресо.TV.

"За вчорашній день 5 українських військових загинуло, 12 зазнали поранення. Сьогодні ще 2 українських солдат віддали життя за захист територіальної цілісності нашої держави. І ще 5 були поранені", - заявив Порошенко.

За словами президента, вони були поранені і загинули в результаті артилерійського вогню з артилерійських систем, "які були встановлені російськими бойовиками в житлових кварталах Донецька і Ясинуватої".

"Для того, щоб українські військові не мали можливості відкрити вогонь у відповідь. Це варварські методи ведення вогню. Ми негайно залучили і проінформували ОБСЄ", - підкреслив голова держави, зазначивши, що російська сторона відмовилась реагувати на запити української сторони і ОБСЄ.

Президент наголосив, що необхідні спільні дії, щоб замотивувати РФ бути за столом переговорів, замотивувати її виконувати мінські угоди, в першу чергу їх безпековий компонент.

"Замотивувати припинити вбивства, в тому числі цивільного населення, на Донбасі", - заявив Порошенко, відзначивши, що саме тому координація України і Німеччини має "дуже велику цінність".

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що загострення ситуації на фронті, а саме обстріл Авдіївки, перед важливими міжнародними зустрічами і переговорами - спроби ФСБ залякати світ загостренням конфлікту.