ua en ru

Обстріл Луганської ТЕС Щастя кваліфікований як теракт

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом артилерійського обстрілу території З "Луганської ТЕС ТОВ "Східенерго".

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом артилерійського обстрілу території З "Луганської ТЕС ТОВ "Східенерго". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"Встановлено, що 17 вересня 2014 року невстановленими особами здійснено обстріл з важкої артилерійської зброї території З "Луганської ТЕС ТОВ "Східенерго", в результаті чого пошкоджено два трансформаторних пункту загальною вартістю понад 2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Відомості про вказаному кримінальному провадженні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що відключення станції призвело до тривалого знеструмлення населених пунктів у Луганській області, де проживає понад 1 млн осіб. Крім цього, було знеструмлено 21 підприємство вугільної галузі.