ua en ru

Обстановка в зоні АТО залишається спокійною, - АПУ

Обстановка в зоні АТО залишається спокійною, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

В АПУ назвали спокійну обстановку в зоні АТО за останню добу

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) залишається спокійною. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обстановка на сході України продовжує залишатися досить спокійною. В районі Бахмутської траси і на маріупольському напрямку вчора було абсолютно спокійно, по цій лінії зіткнення не зафіксовано жодного епізоду використання важкого озброєння з боку незаконних збройних формувань", - повідомив Лисенко.

Він також повідомив, що на луганському напрямку сталася одна провокація в районі м. Щастя.

"Бойовики два рази відкривали вогонь зі стрілецької зброї в районі Светлодарской дуги. На північ від Горлівки, поблизу с. Зайцево, вчора ввечері працювали ворожі снайпери. Ще одна провокація окупантів відбулася в Кірово", - розповів спікер АПУ.

При цьому найбільш неспокійна ситуація спостерігалася у районі Мар'їнки.

"Найбільш неспокійно вчора було в районі р. Мар'їнка, де протягом дня противник кілька разів вів "турбує" вогонь з передовим українським позиціям на території Петровського району Донецька. Крім стрілецької зброї і гранатометів, ворог використав БМП", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, за минулу добу, 6 вересня, в зоні проведення АТО на Донбасі були поранені двоє українських військових, загиблих немає.