ua en ru

Обстановка в зоні АТО залишається напруженою, але контрольованою, - Лисенко

Обстановка в зоні АТО залишається напруженою, але контрольованою, - Лисенко Спікер АПУ з питань АТО Андрій Лисенко

Обстановка в зоні АТО залишається напруженою, але контрольованою. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу обстановка в зоні проведення АТО зберігалася стабільно напруженою, але контрольованою. Вчора наші позиції 10 разів були обстріляні зі 120 мм мінометів і 4 рази з танків. Зафіксована робота ворожих БМП і значно активізувалися снайпери бойовиків. Зокрема, зафіксовано 4 випадки їх роботи в Авдіївці, Пісках і Щастя. Незважаючи на ці провокації, наші військовослужбовці тримають периметр по всій лінії розмежування і готові до будь-яких наступів противника", - повідомив Лисенко.

За його словами, точками найбільш гострого протистояння між нашими військовими і ворогом за минулу добу на Маріупольському напрямку були селище Широкине, на Донецькому напрямку - район донецького аеропорту і передмістя Горлівки, зокрема, населені пункти Майорськ і Ленінське, і на луганському напрямку - місто Щастя , а також селище Сизе Станично-Луганського району.

"Там, до речі, вчора сталося тривале бойове зіткнення наших військових з бойовиками із застосуванням стрілецької зброї. Щільним вогнем у відповідь наші бійці змусили ворога відступити", - розповів спікер.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО в Донецькій і Луганській областях за минулу добу загинув один український військовослужбовець і ще один отримав поранення.