ua en ru

Громаді Києва повернуто у власність земділянку площею 0,62 га на Либідській площі

За втручання прокуратури столиці виконано рішення Господарського суду м. Києва та завершено процедуру повернення у власність київської громади земельної ділянки площею 0,62 га на Либідській площі у Печерському районі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Як повідомлялось раніше, рішенням Господарського суду міста Києва, залишеним в силі постановою Київського апеляційного Господарського суду від 9 квітня 2012 р., задоволено позов прокуратури столиці, визнано недійсним та скасовано рішення Київради про надання ТОВ "Будмайданчик" вказаної земельної ділянки, нормативна грошова оцінка якої становить 13 млн грн.

Київрадою земельна ділянка була виділена у 2007 році під будівництво та експлуатацію торговельно-офісного центру в загальноміській частині історичного ареалу міста Києва за рахунок земель загального користування, озелененої території та в межах червоних ліній.

Нагадаємо, прокуратура порушила кримінальну справу щодо засмічення земділянки у Києві із заподіянням шкоди на суму 8,6 млн грн.