ua en ru

Товариство Червоного Хреста в Україні перевірить факти корупції всередині організації

Товариство Червоного Хреста в Україні перевірить факти корупції всередині організації Фото: Товариство Червоного Хреста в Україні

Внутрішній та зовнішній аудит діяльності має відбутися у всіх обласних організаціях ТЧХУ

Товариство Червоного Хреста в Україні перевірить факти корупції всередині організації. Про це в ході прес-конференції повідомив юрист, член правління ТЧХУ Олег Михайлов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо дуже неприємний випадок, коли ЗМІ, неодноразово висвітлюючи хороші дії, які здійснював Червоний Хрест, показали у ЗМІ масово сюжет, який вийшов на "Громадське. ТВ" під назвою "Товариство продажного Хреста". Ми дуже вдячні, що ми в співпраці з "Громадське. ТВ" намагаємось зараз провести спільну перевірку по виявленню цих фактів", - розповів Михайлов.

За його словами, на сьогодні у зв'язку з початим внутрішнім аудитом в середині київського міського та обласного осередків організації відсторонено керівництво відповідних осередків. Окрім перевірки київських осередків, внутрішній та зовнішній аудит діяльності має відбутися у всіх обласних організаціях Товариства Червоного Хреста в Україні.

"Ми дуже сподіваємося, що така перевірка, яка в найближчі дні буде набирати пік своєї активності, вона надасть матеріали, які ми зовсім не приховуємо. Ми передамо пресі, передамо правоохоронним органам. Прийнято таке рішення президіумом",- додав він.

Про факти корупції в Товаристві Червоного Хреста в Україні, зокрема, його київському осередку, відверто заявив колишній волонтер організації Михайло Тульський.

"На жаль, за дуже сильним і красивим авторитетом організації ховаються дуже низькі потреби громадян України. Ми бачили в сюжеті продаж гуманітарної допомоги. Це тільки початок того болота, яке ми з вами дуже добре знаємо все життя... те, що ми вчора встигли побачити, нас вразило, це жах. Те, що відбувається всередині Товариства Червоного Хреста, якщо це стане надбанням громадськості, а це стане, це на голову не налазить",- розповів колишній командир київського загону швидкого реагування ТЧХУ Михайло Тульський.

У свою чергу президент ТЧХУ в Україні Іван Усіченко розповів, що поки що у Червоному Хресті планують провести внутрішню перевірку. У випадку, коли вона не матиме результатів, тільки тоді ТЧХУ буде звертатися до правоохоронних органів.

"Продовжується перевірка київської міської, київської обласної організації. Якщо ми не впораємося з цією ситуацією, я думаю, що ми запросимо правоохоронні органи",- у свою чергу додав президент ТЧХУ Іван Усіченко.

Варто зауважити, що в сюжеті " Громадське. ТВ" "Товариство продажного Хреста" йшлося про корупцію всередині організації, зокрема її осередках у Києві, Вишгороді Київської області та Запоріжжі. Йшлося про продаж гуманітарної допомоги - продуктів харчування та побутової хімії, яку б люди мали отримувати безкоштовно, та організацію платних курсів першої медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Товариство Червоного Хреста України у 2015 році надало допомогу більш ніж 1 млн переселенців.