ua en ru

Громадські організації створять Раду столичного регіону для допомоги владі в розвитку Києва та області

Громадські організації в Києві повинні підтримати ідею створення Ради столичного регіону, до якого увійдуть народні депутати, екс-міністри та інші професіонали, які прагнуть допомогти столичній владі в реалізації проекту розвитку Києва і Київської області. Про це на сьогоднішньому засіданні круглого столу, присвяченого проблемам реалізації інфраструктурних проектів у рамках національного проекту "Нова якість життя" заявив голова Комітету підприємців-виробників будівельних матеріалів та виробів при Торгово-промисловій палаті Іван Салій, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми створюємо компетентну Раду столичного регіону, до якої увійдуть, на нашу думку, авторитетні, професійні люди з досвідом і стійкою репутацією", - зазначив І.Салій і додав: "Ми зараз цим займаємося і хочемо знайти механізм сприяння та обласної (Київської) і нової міської влади, яка б влада не була. Я тільки хочу, щоб ми як народ були зацікавлені, щоб вона була успішна", - зазначив І.Салій.
Він не уточнив, хто, згідно з планами, повинен очолить цю Раду.
На думку І.Салія, генеральний план Києва, який сьогодні активно розробляється і незабаром повинен бути затверджений Президентом, передбачає необдуманий зростання чисельності населення столиці у рамках міста: "Київська ж область уже не пустить, адже селяни роздали землю поблизу від міста і ніяких перспектив розвитку! Ну і до сьогоднішнього дня ж межі не затверджені".
І.Салій впевнений, що раз кияни сьогодні активно переїжджають до Київської області, то міська влада повинні побудувати дороги і подбати про приміському комфорті киян, "тому що область цим займатися не буде, це не її функція".
"Ми внесли ідею (створення) Столичного регіону і хочемо, щоб громадські організації її підтримали, тому що те, що вожді підписали (Меморандум щодо співпраці Києва та Київської області), це ще не означає, що це так і буде", - додав він.