ua en ru

Суспільне телебачення може відмовитися від трансляції Олімпійських ігор

Суспільне телебачення може відмовитися від трансляції Олімпійських ігор Фото: НСТУ (РБК-Україна)

Національне суспільне телебачення може відмовитися від трансляції через брак коштів

Національне суспільне телебачення (НСТУ) може відмовитися від трансляції зимових Олімпійських ігор-2018 в Кореї і літньої Олімпіади-2020 в Японії через відсутність грошових коштів. Про це йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

Повідомляється, що загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію обох ігор становить 3 млн доларів, з яких 600 тис. доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року.

Крім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії і відправку двох знімальних груп в Корею і Японію замовнику необхідно близько 4,6 млн гривень.

У компанії відзначають, що зараз у Національної суспільної телерадіокомпанії цих грошей немає.

"Ми вже звернулися в Міністерство фінансів про створення окремої програми на фінансування трансляцій Олімпійських ігор 2018-2020 рр .. Зараз чекаємо відповіді від Мінфіну. Як громадський мовник ми хочемо, щоб українці мали можливість побачити це свято спорту на своїх екранах і, звичайно ж, мали можливість підтримати нашу збірну. Однак поки у нас немає коштів, а в умовах колосального недофінансування ми не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну підтримати цю трансляцію чи ні", - відзначає член правління НСТУ Інна Гребенюк.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак заявив що суспільне телебачення недофінансовано на 462 млн гривень.