ua en ru

Загальні збори ПФТС відхилили пропозицію про продаж 10% акцій біржі державі.

Загальні збори членів асоціації ПФТС не підтримали пропозицію про продаж 10% акцій біржі ПФТС державі. Проти такої пропозиції проголосувало 114 членів ПФТС.

Передбачалося, що 3201 акцію біржі ПФТС (після додатковоъ емісії) буде продано державі в особі держагенства з розвитку інфраструктури фондового ринку, за номінальною вартістю (10 тис. грн за акцію) з відтермінуванням платежу в 3 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 23 грудня був підписаний меморандум про наміри між ДКЦПФР і асоціацією ПФТС. У той же час член ДКЦПФР Сергій Бірюк підкреслив, що рішення про виділення до 10% акцій на користь держави має бути виключно добровільним рішенням членів асоціації ПФТС.

Після того, як загальні збори членів асоціації ПФТС відхилили пропозицію про продаж 10% акцій біржі держави, на розгляд зборів було винесено питання про продаж державі 1 акції біржі ПФТС, з тим, щоб держава була представлена в керівних органах біржі ПФТС на правах акціонера. Проте ця пропозиція також не була підтримана членами асоціації ПФТС. За проголосувало менше половини членів, що зареєструвалися на зборах.