ua en ru

Відкрито новий міжнародний термінал аеропорту "Київ" вартістю 340 млн грн

Загальна вартість нового міжнародного терміналу аеропорту "Київ" склала 340 млн грн. Про це заявив директор компанії "МастерАвіа" Олексій Яковець, передає кореспондент РБК-Україна з посиланням на прес-службу аеропорту.

"Сумарний обсяг інвестицій складає близько 400 млн грн. Кошторисна вартість самого терміналу, впорядкування прилеглої території, котельної і внутрішніх мереж - 340 млн грн. І ще близько 60 млн грн коштує облаштування перону для стоянки літаків типу Boeing-737", - сказав Яковець.

Зазначимо, сьогодні відбулося відкриття міжнародного терміналу. З 14 тис. кв. м загальної площі терміналу 2 тис. кв. м займають 4 ресторани, 5 барів, 3 магазини безмитної торгівлі, 2 кімнати матері і дитини, авіакаса, пункт прокату автомобілів, аптечний кіоск, відділення банку і так далі. Передбачений окремий зал для обслуговування пасажирів, що мандрують бізнес-класом, і окремий віп-зал площею 1500 кв.м.

"Проектна пропускна спроможність терміналу - 320 пасажирів в годину на виліт, але в процесі будівництва завдяки застосуванню нових методів реєстрації пасажирів, оптимізації внутрішнього простору аеровокзалу вдалося збільшити пропускну спроможність до 500 пасажирів на годину. Потенційно передбачена перспектива розширення терміналу зі збільшенням пропускної спроможності до 1,5 тис. осіб на годину", - сказано в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, 14 травня в Донецьку був відкритий новий термінал міжнародного аеропорту.