ua en ru

В ОБСЄ зафіксували зростання випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували зростання випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі Фото: ОБСЄ (OSCE-Mikhail Evstafiev)

Спостерігачі зафіксували викликані обстрілом пошкодження цивільних об'єктів

Учасники місії СММ ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях порівняно з попереднім звітним періодом. Про це йдеться в звіті місії.

"СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом. Місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил та засобів у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське, а також зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Станиці Луганської", - йдеться в звіті.

Також спостерігачі зафіксували викликані обстрілом пошкодження цивільних об'єктів поблизу селища Червоний Яр в Жовтневому районі Луганська.

"Ввечері 7-го та вночі 8 грудня камера СММ на Донецькій фільтрувальної станції зафіксувала вогневу активність. У другій половині дня 8 грудня були зафіксовані 12 вибухів невизначеного походження", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що доступ СММ залишався обмеженим як на ділянках розведення, так і в інших районах, зокрема на блокпосту неподалік Верхньошироківского. Спостерігачі зафіксували викликані обстрілом пошкодження цивільних об'єктів поблизу селища Червоний Яр в Жовтневому районі Луганська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за підсумками Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, міністри Трійки ОБСЄ (Німеччина, Австрія та Італія) прийняли окрему заяву з закликом до здійснення "тривалого і надійного перемир'я" на Донбасі.