ua en ru

ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості вибухів на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

ОБСЄ зафіксувала озброєння, розташоване з порушенням ліній відведення

Учасники СММ ОБСЄ зафіксували збільшення кількості вибухів на Донбасі. Про це йдеться в звіті місії.

ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їх кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.

Так, ОБСЄ зафіксувала озброєння, розташоване з порушенням ліній відведення поблизу Берестова і Орловки.

"В Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, серед іншого, близько 220 вибухів проти приблизно 100 відповідно", - йдеться в звіті.

Так, увечері 13 листопада в підконтрольному урядові м. Світлодарську спостерігачі чули 40 вибухів, приблизно 20 пострілів з гармати БМП-2 і не менше 500 пострілів і черг із зенітної установки.

"Перебуваючи на залізничній станції в Ясинуватій (16 км на північний схід від Донецька) протягом приблизно 3,5 годин, спостерігачі чули 11 вибухів невизначеного походження і 9 черг із великокаліберного кулемета і стрілецької зброї -все за 2-4 км на захід", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики на Донбасі не пустили координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша до українських заручників Влада Овчаренко і Станіслава Асєєва.