ua en ru

ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків біля лінії розмежування

ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків біля лінії розмежування Фото: танки (mil.ru)

СММ ОБСЄ зафіксувала бронетехніку бойовиків

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала біля лінії розмежування на Донбасі на непідконтрольної Україні території танки і бронетехніку. Про це повідомляється в звіті СММ, опублікованому на сайті Місії.

"В непідконтрольних уряду районах неподалік с. Заїченко (26 км північно-східніше Маріуполя) члени патруля Місії знову бачили 2 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), там розміщені з порушенням ліній відводу, 9 червня СММ знову зафіксувала 1 танк Т-64) поблизу с. Сокільники (38 км на північний захід від Луганська)", - повідомили в СММ.

У непідконтрольних уряду районах члени патруля Місії виявили один МТ-ЛБ, одну броньовану машину типу БМП і свіжі сліди танки (Т-72) в с. Пикуза (кол. Комінтерново, 23 км на північний схід від Маріуполя), а також один бронетранспортер (типу МТ-ЛБ) поблизу Заїченко. 8 червня СММ виявила один МТ-ЛБ неподалік с. Сміливе (31 км на північний захід від Луганська). 9 червня було зафіксовано одну БМП-2 і ще 4 броньовані машини типу БМП неподалік Сокільників.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ констатували збільшення кількості жертв серед мирного населення Донбасу.