ua en ru

ОБСЄ знову закликала до мирного вирішення ситуації на Донбасі

ОБСЄ знову закликала до мирного вирішення ситуації на Донбасі Фото: головний монітор СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив занепокоєння наростанням протистояння на Донбасі

Перший необхідний для встановлення повної тиші крок - це відвід озброєння від лінії розмежування, згідно з мінськими угодами

ОБСЄ стурбована наростанням протистояння на Донбасі. Про це заявив головний монітор СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

За його словами, перший необхідний для встановлення повної тиші крок - це відвід озброєння від лінії розмежування, згідно з мінськими угодами.

"Такі зусилля будуть винагороджені встановленням миру, якого прагнуть всі українці", - заявив Апакан.


Він також нагадав, що повне припинення вогню - це зобов'язання, прийняте не тільки у відповідності з Мінськими угодами, але і у відповідності зі стандартами моралі.

"Порушення режиму припинення вогню, в першу чергу, зачіпає найбільш вразливі категорії населення - жінок, дітей і людей похилого віку", - підкреслив Апакан.

Головний монітор СММ ОБСЄ в Україні також нагадав про кілька жахливих смертей, які сталися протягом кількох останніх тижнів на Донбасі. Наприклад, у районі Донецька нещодавно загинули п'ятирічний хлопчик і його трирічний брат.

Нагадаємо, Марчук сумнівається у введенні поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі до кінця року.