ua en ru

ОБСЄ повідомляє про скупчення танків бойовиків біля Маріуполя

ОБСЄ повідомляє про скупчення танків бойовиків біля Маріуполя Фото: ОБСЄ повідомляє про скупчення танків бойовиків біля Маріуполя

Крім танків, ОБСЄ помітили артилерійські установки і як мінімум 31 вантажівці

Безпілотний літальний апарат спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки й співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксував скупчення бронетехніки проросійських бойовиків в 30 кілометрах на схід від Маріуполя. Про це йдеться у звіті ОБСЄ, опублікованому 22 липня, передеє DW.

Йдеться про 11 бойових танків, 31 бронетранспортер, дві артилерійські установки імовірного калібру 122 міліметри та щонайменше 31 вантажівку в підконтрольному сепаратистам ДНР населеному пункті Безіменне.

Зазначається, що на території, яка контролюється українськими військовими, спостерігачі місії зафіксували два протитанкові ракетні комплекси. У Красногорівці, розташованій в 19 км на захід від Донецька, було помічено один танк.

У звіті також зазначається, що сигнал безпілотника зазнавав глушіння як під час польоту над територією, підконтрольною ДНР, так і над територією, яку контролює Україна.

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" можуть почати настання на позиції сил АТО в напрямку Мар'їнки, Костянтинівки та Маріуполя.