ua en ru

ОБСЄ закликає російську владу негайно звільнити українського журналіста Агаркова

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликає російську владу негайно звільнити українського журналіста телеканалу "1+1" Євгена Агаркова.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликає російську владу негайно звільнити українського журналіста телеканалу "1+1" Євгена Агаркова. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я закликаю владу негайно звільнити Агаркова і утримуватися від таких непропорційних обмежувальних заходів у майбутньому", - заявила Міятович. - "Це рішення є надмірним, і воно, по суті, забороняє журналістам вести репортажі".

За повідомленням прес-служби ОБСЄ, Агарков був затриманий 18 липня у Воронежі у зв'язку з відсутністю у нього акредитації МЗС РФ для роботи в країні. Районний суд визнав Агаркова винним за звинуваченням в нелегальній роботі в Росії, визначив для нього адміністративний штраф у розмірі 2000 рублів (близько 42 євро) і постановив вислати його з країн.

Зазначимо, Агарков перебував у Воронежі для висвітлення подій навколо затриманої української льотчиці Надії Савченко.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до своєї російської колезі Елли Памфілової з проханням сприяти поверненню в Україну Євгена Агаркова.