ua en ru

ОБСЄ закликала сторони конфлікту уникати обстрілів Донецької фільтрувальної станції

ОБСЄ закликала сторони конфлікту уникати обстрілів Донецької фільтрувальної станції Фото: Мартін Сайдик (unmultimedia.org)

ОБСЄ засудила черговий обстріл об'єкта цивільної інфраструктури

ОБСЄ закликає сторони конфлікту на Донбасі уникати обстрілів Донецької фільтрувальної станції. Про це йдеться в заяві спеціального представника глави ОСЕ Мартіна Сайдіка.

"Ми рішуче засуджуємо обстріл Донецької фільтрувальної станції, який відбувся в ніч на 4 листопада. Ми підкреслюємо, що пошкодження тільки однієї з дев'ятисоткілограмових ємностей високотоксичного газоподібного хлору для очищення води, які зберігаються на об'єкті, може призвести до загибелі людей в радіусі 200 метрів, включаючи обслуговуючий персонал станції, і серйозно порушити постачання води для майже 350 000 людей по обидві сторони від лінії зіткнення", - йдеться в заяві

Крім того, ОБСЄ закликає сторони конфлікту уникати обстрілів цивільної інфраструктури.

"Ми наполегливо закликаємо їх дати відповідні накази військам і збройним формуванням на місцях, оприлюднити ці накази - в очікуванні створення зон безпеки навколо об'єктів цивільної інфраструктури - і невідкладно прийти до угоди в поточних дискусіях ТКГ щодо створення таких зон безпеки", - додав Сайдік.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що сторони конфлікту на Донбасі відмовляються виконувати мінські угоди.