ua en ru

ОБСЄ підтвердило застосування важкого озброєння у Зайцево

ОБСЄ підтвердило застосування важкого озброєння у Зайцево Фото: Олександр Хуг

Патруль ОБСЄ зафіксував Погоди воронки від снарядів діаметром 120-мм

Спеціальна моніторингова місії (СММ) ОБСЄ підтвердило застосування важкого озброєння бойовиками у Зайцево в Донецькій області. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає "112".

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ стурбована розвитком подій Погоди. Ми знаходимося в Зайцево як на територіях, які підконтрольні уряду, так і на підконтрольних територіях майже щодня. У минулу суботу, коли наш патруль перебував у Горлівці, наш патруль чув близько 46 вибухів у проміжку 30 хвилин, а також 160 черг з великокаліберного кулемета, які виходили з напряму Погоди", - повідомив Хуг.

За його словами, патруль ОБСЄ зафіксував у Зайцево воронки від снарядів діаметром 120-мм, що свідчить про використання забороненого мінськими домовленостями зброї.

"Вчора наш патруль був у Зайцево на території, контрольованій урядом. Наш патруль перевірив і зробив оцінку 3-х свіжих воронок. За оцінками спостерігачів місії, воронки були викликані 120-мм мінометним вогнем, який виходив з південного напрямку. І ця інформація буде частиною сьогоднішнього звіту. Місія надсилає 75 патрулів кожен день", - зазначив Хуг.

Нагадаємо, 31 січня бойовики 53 рази обстріляли сили антитерористичної операції на Донбасі, в тому числі у Зайцево і Майорска - із заборонених мінськими угодами мінометів.

Пізніше Донецька обласна державна адміністрація повідомила про закриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Зайцево" з 3 лютого.

Штаб АТО звинуватив Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в бездіяльності, яка частково призвела до закриття пункту пропуску "Зайцево".